2017. május 4., csütörtök

Star Wars világnap a könyvtárban

Mára már bizton állíthatom, hogy a városi könyvtárunk ultramodern. Újabbnál újabb könyvek érkeznek havi szinten úgy, hogy minden korosztály megtalálja a számára ideális olvasnivalót. Rengeteg kiállítást szerveznek (amire mellesleg még nem volt módom eljutni, de már nagyon tervezem), a kicsiknek zenebölcsi és kézműves foglalkozások, nyáron pedig egy olvasó tábor.

Anno, 2016 karácsonya előtt. :D
Mindemellett időszakos díszítés várja a látogatókat. Többek között megelevenedett már egy krimi regény jelenete - az olvasóterem előtti terület bűntett helyszíneként szolgált. Valentin-napon a romantikázni vágyók vak-randizhattak, igaz nem éppen egy jóképű, hús-vér férfivel, hanem egy könyv udvarias fikcióhősével.  Kreativitásukra tavaly karácsonykor figyeltem fel először, amikor is egy könyv-karácsonyfát állítottak ki a terem elé.

A mai dátum: május 4. Mi jut eszébe az embereknek ennek hallatán? Mónika, Flórián nevű ismerősüknek névnapja van. És ha mélyebbre ásnak a gondolataikban? Talán egy rokonuk épp ma ünnepli a születésnapját. De ha ez sem lenne elég, és inkább beírják a Google-ba a jeles napot, akkor szembetalálják magukat a következővel: Star Wars Világnap! "May the 4th be with you".

Ismerős betűkészlet, sok-sok SW könyv.
Mentségemre szóljon, nem vagyok egy nagy sci-fi fan, ezért tavaly év végén láttam csak először a ma már kultúrfilmnek számító Csillagok háborúját. Ez kizárólag a barátomnak köszönhető, ugyanis Ő megszállott rajongó.
Így történt, hogy a mai napon már nem csak az unokahúgom születésnapját ünnepelem, hanem a Star Wars-t is.😄

Facebook-on értesültem a hírről, miszerint könyvtárunk kisebb Csillagok háborúja kiállítást rendezett, a témába vágó köteteteket pedig előtérbe helyezték. Barátomat értesítve a látványosságokról, nem is volt kérdés, ott kötöttünk ki (ahol már két napja megfordultam, de az alkalmazottak szerintem már megszokták, hogy imádom azt a helyet).
R2-D2 hang nélkül is jellegzetes.:)
Vader nagyúr az üdvözlőbizottság elnöke.

Bevallom nagyon hangulatos lett a dekoráció, a tárgyak, díszek elhelyezése pedig kreatív. Ámulatba ejtett, hogy a könyvtár ilyen jópofa hely. A dolgozók sokat adnak az igényes környezetre, foglalkoznak a látogatók kényelmével. Ezek a kicsi, ám lényeges gesztusok odacsalogatják a közönséget, nagyobb hírnevet adva a helynek.
Egy biztos. Én addig nem nyugodtam, amíg élőben nem látom a Birodalmat, hiszen egy dolog képen látni valamit, és egy élmény élőben is megcsodálni. 😊

Birodalmi vadászgépek és X szárnyúak a háttérben.
Sajnos én nem tudom az Interneten keresztül átadni ugyanazt az impressziót, de megmutathatom, milyen képeket készítettem.

Ahogyan az jól látszik, kreatív, gyönyörű és részletesen kidolgozott díszítő elemeket készítettek. Emelem a kalapom az alkotók előtt, hisz nem csupán fantasztikus-, hanem időigényes munkát is végeztek. Ezek a megmozdulások bizonyítják azt, hogy a mi könyvtárunk nem ragad le az időben, halad a korral, és a velejáró életstílussal. Humoros és fölöttébb ötletes motívumokkal, idézetekkel látják el a helyet, hogy szívesebben látogassák és kellemes hangulatban teljen a könyvkölcsönzés.

Remélem, lassan az olvasás-ellenes személyek rádöbbennek arra, hogy mindenkinek van legalább egy olyan könyv/műfaj, ami szórakoztatja, elgondolkoztatja. Hiszen az olvasás remek időtöltés, hobbi, némelyeknek pedig életstílus. 😉

A fal-, és ablakdekoráció mellett különböző Star Wars-os tárgyak is helyet kaptak, méghozzá az üveges vitrinben. Könyvek helyett plüssöket, figurákat, maketteket, kulcstartókat és egyéb galaktikus elemeket helyeztek el a polcokon. Megmutatkozik, hogy a könyvtárban dolgozók között is akad Csillagok háborúja rajongó, hiszen szép kis gyűjteményt hoztak össze az odalátogatók örömére.

Alig fél órát töltöttünk ott, de az élmény nem maradt el. Felemelő érzés a tudat, hogy a városi könyvkölcsönzés egy ilyen modernizált, vidám hangulatú helyen történhet meg. Remélem, rengeteg alkalmam lesz még hasonlóan ötletes díszben látni a könyvtárunkat. 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése