2017. február 27., hétfő

Barna Berni: The One - A Könyv

Dióhéjban: Barna Berni a legnagyobb vallási és spirituális tanitóit látogatja meg, hogy utánajárjon: valóban minden és mindenki Egy? A The One – A Könyv című „beszélgetős könyve” által betekintést nyerhetünk a tanítókkal folytatott interjúira és elgondolkodhatunk, hogy mi is az az erő, ami mindenkiben jelen van.

Gondolataim:
Mindenekelőtt, szeretném megköszönni az Unio Mystica könyvkiadónak a recenziós példányt. Hatalmas öröm azt látni, hogy még csak közel egy éve kezdtem el leírni a gondolataimat az elolvasott kötetekről, és már érkezik egy felkérés. Ezáltal a könyv számomra tényleg The One.

Kezdeném a könyv magjával, hiszen mindent belülről kifelé haladva kell megismerni és megfigyelni. Az írónő úgy építi fel a gondolatait a lapokon, ahogyan az Benne megfogalmazódott. Tehát könyvében nem csak a tanítókon keresztül tanulhatunk, hanem az Ő, saját élettapasztalatain keresztül is. Nagyon nehéz megfogalmaznom azt, mi is játszódik most le bennem. Nem szeretném elcsépelni a feltörő gondolatfoszlányaimat, mert semmi értelme nem lenne túlmagyaráznom a dolgokat. Az igazság egyszerű. Az élet egyszerű. Csupán mi, emberek tesszük komplikálttá az érzéseinket, és a cselekedeteinket, mert mindent meg akarunk magyarázni.
A könyvnek is volt egy útja, egy célja, mégpedig az, hogy az írónő megtalálja a saját útját. Az Ő útja ez. Hogy megismerje a vallásokat, a jót és a rosszat, azt ami az igaz, hogy leírja az érzéseit, gondolatait, a tanítókkal való találkozásait – írja ezt Ő is a könyvben. Hiszen azzal kell foglalkoznod, ami boldoggá tesz, ami épít Téged, ezáltal a világot.
Őszintén szólva sosem zártam el magamat a spiritualitástól, de nem is igazán kutattam, tanulmányoztam. Szeretek új dolgokat kipróbálni, sok műfajban olvasni. Ezért is voltam kíváncsi erre a könyvre. Mert még ha nem is mindennel értek együtt, és nem is értettem még meg mindent teljesen, azt tudom, hogy valamit elindított bennem. Mert fel mertem fedezni azt, hogy csak akkor tudsz nekikezdeni az utadnak, ha minden kacatot, amit magadban hordozol leszelektálod, és az utadra lépsz. Egyszer mindent el kell kezdeni valahol.

Ami a legjobban tetszett, az Berni szabad gondolkodása. Nem mondja egyik-másik vallásra sem, hogy jó vagy rossz. Hanem elfogadja, hogy LÉTEZIK. Tanulmányozza őket, megállapítja mely tanításaik építőek és melyek rombolók a világra nézve. Mert sajnos ez múltban, jelenben is így volt/van. Sosem lehet csak egyetlen perspektíva szerint tekinteni a világra. Nem lehet mindig igazunk, vagy ha igazunk is van, nem biztos, hogy az az egyetlen.
Szóval ez egy elég elmélkedős könyv, ami az Önvalóval, a személy igazi énjével foglalkozik. Rengeteg kérdést vet fel, amire minden tanító kicsit másként válaszol, ezzel mindig egy picit másra is terelve a szót.

Ajánlom azoknak, akik nem érzik teljesen önmagukat a bőrükben, elegük van a hazugságokból, és az Őket körülvevő mázról, amit felépítettek maguk köré. Akik utat keresnek, és úgy gondolják, olvasnának pár szót egy másfajta, nyugodt világról, ami mindenkiben ott van. Aki úgy érzi, bejárná az utat Bernivel az Önvalója felé, és megismerné a saját – közös békéjét, az olvassa el a könyvet és ismerje meg ezt a szeretetben gazdag, nyugodt „életformát”, ahol az ember nem akar már többet, és többet, hanem megpihen, és harmóniában van. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése