2018. március 22., csütörtök

Elle Kennedy: The Score - A pont (+18)

Dióhéjban: Allie Hayes nem az a fajta lány, aki az egyéjszakás kalandjairól híres, épp
ellenkezőleg: az eddigi kapcsolatai mind hosszútávúak voltak, ám a mostani szakítása az exével teljesen összetörte. Zavarodott, szomorú és egyedüllétre vágyik, ám az ex, Sean mindenáron találkozni akar vele. Ezért a hokis-srácok házába "menekül" egy kis nyugalom reményében, csak arra nem számít, hogy a jóképű, szexi „csajozógép" Dean Di Laurentis lesz a felvigyázója. És mint megannyi lány, aki Dean közelébe kerül, Ő sem tud ellenállni a srác csábításának...
Dean Di Laurentis bármelyik lányt megkaphatja: és ezt ki is használja. Viszont a csajok tudják, hogy ez a srác pár alkalomnál többet nem akar tőlük; kapcsolatról meg szó sem lehet. Amikor Allie berobban az életébe, Dean csak többet, többet, és többet akar a lánytól, ám Allie hallani sem akar a folytatásról. Na, de ha a híres-neves Di Laurentis akar valamit, azt meg is szerzi. De nem is sejti, hogy többet is kaphat az érzelmek nélküli, vággyal fűtött estéktől...

Gondolataim:
Igen! Pont erre volt szükségem!

Közérdekű közlemény:
Ha egy egyedülálló nő vagy, aki szereti a romantikus/erotikus regényeket, és éppen egy eseménytelen hét után egy eseménytelen hétvégét töltesz el magányosan, akkor ez a könyv tökéletes választás! Kalandos, pikáns, szívet tépő és rettentően humoros. Nem fogsz csalódni! :)

Nos, igen... éjt nappallá téve faltam az oldalait és villámsebességgel olvastam a sorait. Hihetetlen, mennyire magával ragadó a cselekménye és milyen fantasztikus kikapcsolódást nyújt a szereplők érzelmi vívódásait végig követni.
És hogy mitől válik ez a könyv frenetikussá? Most elárulom! ;)

Figyelem! +18-as tartalom!

Elsősorban megemlíteném Elle Kennedy mindennapi, ám mégis kedvelhető karaktereit. Őszinte leszek, a szereplők jellemének kidolgozása egyáltalán nem tökéletes: az írónő nem igazán fektet arra hangsúlyt, hogy összetett, teljesen egyedi szereplőket alkosson. Persze, mindegyikük rendelkezik sajátságos vonásokkal, de alapvetően mindegyik női-, és férfi főszereplő hasonlít egymásra az „alap természetében". Ilyesmi elő sem fordulhatna mondjuk egy John Green regényben, de ugye az teljesen más tészta. :D
Tehát véleményem szerint nem is szükséges az, hogy ebben a történetben két bonyolult lelkivilágú főszereplő életszakaszát kövessük végig, ugyanis a sztori sikeressége a gördülékeny, pezsgő hangulatában rejlik.
       És bár maga a történet egy könnyed, romantikus olvasmány, fel-felbukkan pár magánéleti probléma, amivel Alllie-nek és Dean-nek is meg kell birkóznia.


#errevanszükségem
De mégis miért olyan szédületes A pont?
A történet mézédes fiatalsága, a bimbódzó szerelem varázsa és a pimasz humora miatt. Ne azt várjuk ettől a regénytől, hogy majd választ ad a párkapcsolati problémáinkra, és főleg ne azt, hogy órákon át tartó gondolatfoszlányokon fogunk filozofálgatni általa.
Ez a könyv csodálatos választás a kikapcsolódásra. Igaz, 400 oldal tán megrémíthet valakit, de aggodalomra semmi ok: úgy elröppen ez a pár száz oldal, mint a szélvész.
       Allie és Dean kapcsolata perzsel a forróságtól: szikrázó vonzalmuk átüt a lapokon, amit igazán élvezetes végigkövetni fejezetről fejezetre. A párbeszédeik mulatságosak, az együtt töltött perceik pedig vadak-szívmelengetőek-kalandosak-szívszaggatóak-idegtépők-megmosolyogtatóak-imádnivalóak. Egy kifejezésbe tömörítve, ez a regény egy érzelmi tenger, amiben az Olvasó kedvére lubickolhat. Az én tanácsom: vesd bele magadat bátran, ha bírod az efféle hullámokat! ;)
„– Akkor most elmondom, mi lesz. Először is dugunk egy jót, hogy enyhítsük a feszültséget. Aztán rendelünk pizzát, hogy visszanyerjük az erőnket, és ha végeztünk a kajával, jöhet a második menet. Na, mit szólsz? (…)

– Gondolkoztál már azon, hogy felkeress egy terapeutát a kényszerképzeteid miatt? – érdeklődöm udvariasan. – Csak mert teljesen kizárt, hogy mi ma este dugni fogunk egymással.
– Hát jó. Akkor legyen egy laza orál.
– Vagy inkább kopj le!
– Utolsó ajánlat: tapi és dörgölőzés
Jesszusom, ez a srác javíthatatlan."
A kötet fő szerelmespárján túl felbukkannak az előző részekből jól ismert karakterek is, akik mellékszereplőkként nem sok vizet zavarnak. Hiszen, az „ő idejük már lejárt": most a csajmágnes Dean van terítéken.
Dean, aki a maga fura módján nagyon is kedvelhető jelenség - igaz barát, kitartó jellem és jószívű srác. Cselekedetei megmosolyogtatják az Olvasót, megjelenése pedig elrabolja a hölgyek szívét. Nem csoda, hogy Allie Hayes-nek is megakadt a szeme a lassan férfivé érő Dean-en; Allie a legjobb hatást gyakorolja rá, s kisfiúból érett, érző srácot farag.

Az Off-Campus - sorozat eddig magyarul megjelent kötetei közül ez a legpajzánabb rész; a The Score - A pontban jelenik meg a legtöbb ágyjelenet és perverz gondolat/cselekedet. Az írónő ebben a könyvben ír részletesebben egy-egy aktusról, ebben fejti ki leginkább, mit érez át Allie (vagy éppen Dean) amikor együtt van a másikkal. Én ezt őszintén nem bántam; sosem voltam prűd vagy éppen zárkózott az ilyesfajta tartalmak felől - mondhatni, inkább kíváncsi voltam az ember vágyainak sokféleségére. :D
Így ki merem nyilvánítani, hogy a történet nem csak a romantika és a humor tekintetében ütős, mivel az erotika vonalán is gazdag világot nyit meg. Helyenként kissé olcsó szókészletet használ, bár nem tudom, hogy ez csak a fordítás hibája, vagy eleve ilyen az eredeti nyelven is. Ezt a pici észrevételt félretéve, valóban forróságtól parázslik a sztori ezen szála.

Az apró hibái ellenére megkapó és üdítő olvasmány: jó döntés volt leemelni a polcról és belemerülni a lendületes cselekményébe. Magával ragadott és ellazított. :)

Összességében elmondhatom, hogy egy csodás könyvélményben volt részem. Mindent összevetve csak ajánlani tudom, hiszen ez a regény tökéletes választás egy olyan napra, amikor éppen relaxálni vágyik az ember lánya.

Ha Te is éppen egy ilyen kalandra vágysz, ne habozz fellapozni! ;)

Amit sokat hallgattam az olvasása közben:
Asking Alexandria - Not The American Average


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése