2017. november 26., vasárnap

Kaland a Templomosokkal - A Billi SanGreal sorozat

Dióhéjban: Billi SanGreal ugyan csak 15 éves, de már nagy felelősség nehezedik a vállára. A fiatal lány a Templomosok oldalán harcol a sötét erők ellen - vámpírokra, vérfarkasokra, és gonosz boszorkányokra vadászva - hogy megvédje az emberiséget. Élete ugyan különleges, ám sokkal fárasztóbb, és veszélyesebb, mint kortársaié: délelőtt az iskolapadban tanul, délután pedig izzasztó edzések során vesz részt.
Billi kalandjait és megpróbáltatásait két köteten keresztül kísérhetjük, ahogy a veszedelmesebbnél veszedelmesebb bevetéseken küzd a jóért. Tán első látásra csak egy kamaszlány, de belül szilaj erő és kitartás jellemzi.

Gondolataim:
Ezt a két könyvből álló sorozatot nem szeretném külön értékelni, ugyanis csak együtt lesz igazi az élmény. Három éve halogattam az elolvasását, pedig az első rész címe, Az ördög csókja már akkor kíváncsivá tett, mikor először láttam meg a könyvtárban. A sorozat elolvasása után azt kell mondjam, igazán érdekes, és kalandos történettel volt dolgom. És hogy mit is nyújtott számomra ez a két könyv? A következő sorokban erről olvashattok! :)

Az ördög csókjában Sarwat Chadda a történetelemből jól ismert Templomosokat egy új szintre emelte: korunk Londonjába helyezte őket, főszereplőként pedig egy tinédzser lányt választott.
A cselekmény elég lassan indul be. Lényegében az első rész a karakterek bemutatását, a szituáció vázolását szolgálja, amiben megismerhetjük Billit, és az Ő történetét/környezetét. Élménydús, elmélkedős regény, ami egy lazítós napra tökéletes.
       Billit nagyon megszerettem, mert a mű egészén végigvezető vívódásai életszerűek (még akkor is, ha Ő éppen egy lovag). Úgy érzi, nem bírja a stresszt, a megpróbáltatásokat, a vállára nehezedő felelősséget. Ez számomra egy kicsit szatirikus volt, hiszen ha belegondolunk, a serdülő kor (legyen az illető lovag, vagy csak mindennapi tanuló) lázadással jár. Abban a korban sokszor képesek vagyunk túlozni, pedig örülhetünk, hogy nekünk nem kell sötét szörnyetegekkel megbirkóznunk. Ezentúl amikor dolgozatokra kell tanulnom, ez lesz a motivációm: "Még mindig jobb a könyv fölött görnyedni, mint véres csatákat vívni egy életveszélyes vámpírral." Köszönöm, de inkább meghagyom eme kalandokat a kedvenc regényhőseimnek. :D
„– Belenéztél már a napba, Billi?
 – Igen. Mert?
 – Fáj. Néha a világosság is fájdalmas lehet. Néha az árnyékban kell élnünk,   hogy megóvhassuk magunkat."
Nem mondanám, hogy a kedvencem lett, kicsit új volt számomra ez a fajta sztori. Viszont jól szórakoztam, és tetszett is a cselekmény. Őszintén szólva másra számítottam, de mindenképp megérte elolvasni, ha másért nem, a második részért, amit alig egy nap alatt el is olvastam, olyannyira magába szippantott.

Az Éjistennő teljesen más hangvételű, mint az előző rész. Billi immár több megpróbáltatáson is túl van, és gyökerestül megváltozott a hozzáállása az élethez. A második részre már behatóan ismerjük a történet szereplőit, és a Templomosok mindennapi küzdelmét. Az író kibontakoztatja regényét: a szereplők szárnyalnak, a cselekmény szélsebesen száguld tele akcióval, harccal, és érzelmek kavalkádjával. Ha Az ördög csókját egy kissé lassúnak, és inkább töprengősnek véled, akkor az Éjistennő kárpótol a villámgyorsan váltakozó történéseivel.
Templomosok újra bevetésen! Vigyázat, Billi SanGreal érkezik! :D
       Több új arc is feltűnik a fantasy-ban, akik Billiékhez hasonlóan természetfeletti lényekre vadásznak. A különös harcosok együttes erővel küzdenek meg a sötétséggel, és az események úgy alakulnak, hogy Billinek még nehezebb döntéseket kell hoznia a sorsával kapcsolatban.
Magával ragadó, viharos, és fordulatos.
„- ...ha választanod kell, hogy egy ember életét mented meg, vagy milliókét, akkor egy pillanatig sem kételkedhetsz a helyes döntésben!"
Részleteket nem szeretnék elárulni a sorozatról, hiszen ha valaki kíváncsi lett rá, az fedezze fel a történet rejtelmeit a könyvek lapjai között. Mindenképpen ajánlom, hiszen kaland-dús, magával ragadó, és különleges fantáziavilággal megalkotott regények.

Tartsatok Ti is Billivel, ha szeretitek a harcos természetű tinédzsereket, a misztikus lényeket, és az olyan történelmen alapuló történeteket, amelyek egy más megvilágításba állítják az adott korszakot. Esetünkben a mai, modern világunkat pár elszánt, Templomos lovag védi a sötét erőktől. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése