2017. november 12., vasárnap

Elle Kennedy: The Mistake - A baklövés

Dióhéjban: Egy srác, aki bármelyik lányt megkaphatja. Ám, amikor megkapja azt az egyet, akivel talán igazi boldogságra találna, hatalmas hibát követ el, így a kapcsolatuknak annyi.
John Logan viszont rájön a baklövése súlyára, és a következő egyetemi tanévben egy második esélyért ácsingózik a már érettebb Grace-nél. A lányt pedig csak egy izzasztó próbatétel-sorozat után nyerheti el. A fiú bármit meg tenne, hogy a lány szerelmét elnyerhesse.

Gondolataim:
Az Off-Campus második része éppúgy elvarázsolt a stílusával és könnyedségével, mint az első, a The Deal - Az üzlet. Pezsgő humorával, szerethető karaktereivel, és történetének bájával elvarázsolt, szórakoztatott. Tipikusan az a könyv, aminek középpontjában a romantika, és a túlfűtött vonzalom áll. Aranyos-, néhol pedig pikáns jelenetek részesei lehetünk, mindezt vicces fordulatokkal, baráti jó tanácsokkal, és jól időzített párbeszédekkel körítve. Tehát e regény legfontosabb feladata a szórakoztatás, amiben tökéletesen helytáll.

Elle Kennedy megteremtett egy olyan cselekményt, amit a könyvein át keresztül tud vinni. Hiszen a történetei nem csak a cukormázas románcokról, és a kigyúrt, sportoló srácokról szólnak. Ezek a regények hiszem, hogy átadnak egyfajta értéket. Vannak itt bonyodalmak is bőven, hibák, kétségek, félreértések... mégsem válik a sztori holmi romantikus ponyva regénnyé, és nem is lesz szappanopera jellege. Mert az írónő komoly, mégis életszerű problémákat fűz a szálak közé, ezzel megteremtve ezt a csodálatos könyvsorozatot.
       Családi gondok mindig is lesznek. Az, hogy egy romantikus, fiatal felnőtteknek szóló történetbe belecsempész egy-két valóságos tényt, szerintem merész döntés. Nagyon merész, hiszen mindig félő olyan könyveket írni, amiben ilyen mértékű kettősség van jelen. Az egyik oldalon komolyság, míg a másikon játszi könnyedséggel romantika. De Elle Kennedy-nek sikerült létrehoznia az egyensúlyt, s amíg egyszer megszakad a szívünk a szereplőkért, máskor örülünk a boldogságuknak.
„Tudom, hogy nem látszom gyönyörűnek, de ahogy bámul… mégis annak érzem magam."
Éppen ezért tetszett a cselekmény menete, a bonyodalmak kibontakozása, és a karakterek bimbózó szerelme: családi hátterük ellenére is tudtak mosolyogni, és nyitott szívvel fordulni a másikhoz.
Míg Logan a szerelem terén fejlődött sokat, és ébredt rá a hibáira, addig Grace minden téren kiteljesedni látszott. Grace személyiségfejlődése nagyon is látványos, és hasznos; egyszer mindenkinek ki kell lépni a komfortzónájából, és a saját akaratát érvényesítenie az életében. Logan és Grace útja a végkifejletig kalandos, rendkívül szórakoztató, és szívmelengető.
„– Te vagy az utolsó gondolatom lefekvés előtt, és az első, amikor reggel kinyitom a szemem. Te vagy az igazi."
Nem is szaporítanám a szót, mert fölösleges lenne. Én imádtam, remélem, Ti is ugyanígy odáig lesztek érte!
Fantasztikus szerelmi történet, amit a kicsit idősebb korosztálynak ajánlanék - a könyv borítója, és a hátoldalon lévő ajánlás (18 éven felülieknek) mindent elárul. Persze, ez is csak fejlettség kérdése. ;)
Szívből ajánlom egy szürke, hűvös hétköznapra: garantálom, hogy felvidít, és még a véreteket is felpezsdíti! :)

Te olvastad már? Ha igen, hogy tetszett?
Ha nem, (és felkeltette az érdeklődésedet) ne habozz elolvasni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése