2017. október 27., péntek

Halloweenre Hangolódva - DIY Dekorötlet

Hello Halloween🎃,
Hello Mindenki! :)

Megérkeztem a Halloweenre Hangolódva második részével, amiben pár könnyen elkészíthető és pénztárcakímélő dekorötletet mutatok be Nektek.

Mivel nem vagyok túlzottan ügyes a csináld-magad tárgyak megalkotásában, ezért magam is meglepődtem, hogy jól sikeredtek a díszeim. Tehát egy tényleg nagyon egyszerű, és mégis mutatós dekoráció ötlettel készültem a Halloweenre, amik darabjai az osztálytermünk ékesítői lettek.
Pinterest-en, We Heart It-en, és az Internet további oldalain keresgéltem valamiféle ihlet után, és találtam is: Jack Skellington (A Karácsonyi lidércnyomás főszereplőjének) ábrázata lett az egyik elem, míg a másik egy mindennapi zombi arc.

Na, de lássuk, mit lehet kihozni egy csontváz és egy zombi párosából! ;)

A csontvázhoz szükséges alapanyagok:
- fehér papír/műanyag egyszer használatos poharak (inkább a papírt ajánlom, mert nem kenődik
rajta a filc, és a festék sem pattog le róla)
- fekete alkoholos filc
- fekete festék
- ecsetek
- elemmel működő mécsesek
- folyékony ragasztó
- zsinórok/szalagok
- olló

Elkészítés:

1. lépés: A kontúrok megrajzolása.
A legegyszerűbb dolog, főleg, ha ügyetlenebbek vagyunk a rajzoláshoz: a kontúrok megrajzolása. Az alkoholos filcet nem igazán lehet korrigálni, ezért először is megrajzoltam a csontváz ábrázatát, majd utána kifestettem a szemeit és az orrait.
Én műanyag pohárral és akril festékkel dolgoztam, amit nem igazán ajánlok! A kontúrozás nehézkesebb, hiszen az eseti hibákat nem tudjuk letörölni, továbbá a festék (főleg ha száradás után a poharakat egymásba rakjuk) lepattogzik. (A filc-maszatokat acetonnal le tudjuk törölni.)
Ezért papírpoharak használatát ajánlom, hiszen azokon ceruzával is meg lehet rajzolni a kontúrt, amit radírozással javíthatunk. Mellesleg a festék is tartósabban marad meg rajta.
A lényeg, hogy szerintem ne essünk neki rögtön festékkel, hanem rajzoljuk meg az alapokat.


2. lépés: A poharak tetejének kilyukasztása.
Műanyag pohár esetén: sokáig gondolkodtam, mivel is lyukaszthatnám ki, hiszen az itthon talált éles tárgyak semelyike se tudott lyukat vájni belé. Ezért vagy egy kisebb fúróval, vagy ha a közelben van pirográf, akkor azzal lyukasszuk ki a poharat.
Papír pohár esetén: egy élesebb olló, vagy kés szerintem a segítségünkre lesz. :)


3. lépés: A gyertyák beleragasztása.
A lyuk szélét ragasztózzuk be, majd fejjel lefelé fordítva nyomjuk bele a pohár aljába a gyertyát. Tartsuk így pár percig, hogy a ragasztó biztosan megkössön, és már kész is a világítós csontváz fej.


4. lépés: A csontvázak haja.
Önmagukban is nagyon mutatósak a kis világítós díszek, de úgy gondoltam, feldobom egy piciny különlegességgel. Az ihlet egy, a barátom által játszott számítógépes játékból jött, amiben egy csontváznak szőkés/őszes haja volt. Így a csontvázaimnak lett haja, méghozzá pár zsinórból.
A feladat nagyon egyszerű: szalagokat, vagy zsinórokat vágjunk tetszőleges méretre, majd kössünk/ragasszunk a csontvázaink feje tetején lévő gyertyára, így olyan hatást fog kelteni, mintha épp a fodrásztól jöttek volna. :D


5. lépés: A csontvázak várva-várják, hogy a szoba ékei legyenek!
Immár készen vannak a csontvázak. :)


A zombikhoz szükséges alapanyagok:
- fehér papír/műanyag egyszer használatos poharak
- zöld festék
- fekete festék
- grafit ceruza

Elkészítés:
1. lépés: Az alapszín és a kontúrozás.
A poharakat fessük be zöldre (lehetőleg egy átmeneti, inkább mocsár színű zöldre), majd várjuk meg, míg megszáradnak. A zombi arcának kontúrjait a festékre leginkább ceruzával ajánlatos rárajzolni - de vigyázzunk, hogy ne kaparjuk le a festéket.

2. lépés: Az arc megfestése.
Fekete festékkel fessük meg a haját, a szemeit - szemöldökeit, orrát, száját, és a varratát. Várjuk meg, míg megszárad, és ha netán-tán kimentünk volna a vonalból, zöld festékkel fessük át a fekete, nemkívánatos részeket.

3. lépés: A zombik készen állnak a díszítésre!
Aranyos ábrázatukkal mosolygóssá teszik a Halloweent!

A csontvázakat, zombikat cérna/damil segítségével fellógathatjuk a magasba, de akár a polcunkon is csücsülhetnek. :)


+ Olcsó tippek a Halloween-i díszítéshez
Ha a kézműveskedés nem lenne elég, még faraghatunk tradicionálisan tököt - de mindezek mellett arra is lehetőségünk van, hogy pár száz forintból vásároljunk kész díszeket.

1. Pókhálók.
Személy szerint ódzkodom a pókoktól, viszont ha a háló nem eredeti, akkor még díszítheti is a szobámat. Ez az az ünnep, amikor a kosz menő, és nem kell letisztogatni a sarokban megbúvó, nyolclábú barátaink hálóit. Persze, jobb döntés inkább megvenni az ember alkotta "hálókat" gumipókokkal, mintsem a poros házban ülni. ;)

2. Lampionok, papírzászlócskák.
Ezek a plafonról lelógatható elemek mutatósak, és tartósak is: pár évig biztosan elállnak a szekrényben, hogy Halloween estéjén hangulatosabbá tegyék otthonunkat.

3. Mindenhol tökök.
E szép, narancssárga növényt szívesen fogyasztjuk, de a rettegés éjszakáján örömmel látjuk a házunkban is, mint dekoráció. A dísztökök, a tök formájú kerámiák, a bábuk ilyenkor kellemes hangulatot tudnak teremteni. Jót tesszük, ha beszerzünk pár "tökös" díszt. :D

4. Elemmel működő gyertyák.
Ezen az estén senki sem akarja, hogy felgyulladjon a ház, hiszen éppen jól szórakozik mindenki. Ezért az elemmel működő mécseseket ajánlom, amikkel sejtelmes, Halloween-i hangulatot lehet teremteni a négy fal között.


Én ezeket az egyszerű, és olcsó dekorációkat ajánlom otthonotok Halloween-i díszítéséhez. :)


Megtetszett valamelyik? Esetleg Ti is elkészítenétek a saját kezűleg összedobható csontvázat és zombit? Írjátok meg hozzászólásban, Nektek milyen díszeitek vannak, illetve, hogy szoktátok-e DIY elemekkel ékesíteni lakásotokat!

Boldog és reszkető Halloweenre Hangolódást kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése