2017. május 24., szerda

5 dolog, amit meg kell tenned tavasszal...

Mint ahogyan az eddigi évszakokban, @Kriszta_Filipenko most is elkészítette az "5 dolog, amit meg kell tenned..." kihívását a Moly.hu-n. Nagyon tetszik az ötlete, és mindig hatalmas lelkesedéssel veszek részt rajta. Mivel egy 100-as listából kell 5-öt teljesíteni, a feladatok egyszerűek és szórakoztatóak. Célom az, hogy minél többet végrehajtsak, és tekintve a képek és az élmények fontosságát, úgy gondoltam, ezúttal itt, a blogon is megmutatom mindazt, amit teljesítettem.
A tavaszi időszak alatt 19 pont sikerült, természetesen mindet nagy örömmel tettem. 😊

'17.05.24.
2. Kezdj el tervezni nyárra.
Nos, Willie-vel szépen átgondoltuk, hogy mit is szeretnénk majd együtt csinálni, ám az kimerül annyiban, hogy elmenjünk strandra, rendezzünk egy kisebb összejövetelt, mozizzunk, nagyokat sétáljunk.. tehát vannak elképzeléseink. A magam részéréről, a diákmunka, a blogolás, az olvasás, a napozás, és a pihenés szerepel a listámon. Vágyaim között szerepel még egy-két piknik - hiszen az olyan hűdenagyon romantikus -, na meg látni szeretném a napfelkeltét... szóval csupa nyálas program. 😊


'17.04.01.
4. Sétálj egy verőfényes tavaszi napon.
Több ilyen is előfordult, de leginkább azt a napot szeretném kiemelni, amikor Domeniccával és Willie-vel a Duna-parton sétáltunk. Társaink ezenfelül Martin és Marci lettek, akikkel később ettünk egy óriási pizzát. Nem tréfa, én így töltöttem az április 1-jét - sétálva a jó időben és pizzát majszolva vacsorára.


'17.05.14.
5. Süss sütit, vagy tortát.
Életem első bögrés mákos sütijét készítettem el Anyukám receptje szerint. Annyit változtattam rajta, hogy rizslisztet és xilitet raktam bele. Willie-nek csináltam, és meglepő, de igen finomra sikerült.


'17.04.27.
8. Sétálj esőben.
Igaz, kölcsönkért esernyővel, de sétáltam az esőben. Ilyenkor imádom a természet illatát.'17.03.20.
10. Lepd meg magad egy könyvvel.
Egy Illyés Gyula verseskötetet szereztem be a könyvtárból, amiért kemény 100 Ft-ot fizettem. Tetszenek a versei, és mivel amúgy is szeretem az érzelmes, elgondolkodtató sorokat, így megvettem. A könyvtárban mindig lesem, hogy milyen könyveket pakolnak az eladó polcra, mert olykor ilyen kincsekre lehet bukkanni. 😏
25. Vegyél fel egy nap szoknyát. Egy jól komponált öltözet emelheti az önértékelésedet és a kedvedet is. 
Meglepő, de az idei tavasszal elég sokszor volt rajtam szoknya. Valahogy kedvet kaptam hozzá, és többször is "pompáztam" benne a suliban, meg az utcán. Igaz, inkább a fekete, zöldes árnyalatokban vettem föl, de egyik alkalommal rózsaszínben virított körülöttem a finom anyag.
'17.03.30.

26. Kezdj el tanulni valamilyen idegen nyelvet. Ha már tanulsz, akkor tavasztól kezdve szánj több időt a tanulásra.
Na, ez az a pont, amit nem egészen sikerült teljesítenem.😄 Nos, az angollal mostanában nem vagyok jóban, ugyanis lusta vagyok foglalkozni vele. Pedig bele kéne húznom, hogy jövőre letegyem a nyelvvizsgát. Most csak az év végi 5-ösre hajtok.😕

29. Ünnepeld meg a Húsvétot.
Megünnepeltem én, mégpedig ezen a linken bőven ki is fejtem, hogyan: https://lapok-koze-rejtozve.blogspot.hu/2017/04/random-hetfo-2.html
Tojásvadászat, locsolás-ellenesség és DIY.


'17.03.30.
'17.04.26.
33. Vegyél részt tavaszi fotózáson.
Több kép is készült rólam, most párat szeretnék megmutatni... 


'17.05.04.
'17.05.16.

Random képek, diáknap, Star Wars világnap miatti könyvtár látogatás és botanikus kerti séta.

38. Művelődj. Menj el egy kiállításra, múzeumba vagy más kulturális rendezvényre.
Tavasz alkalmával több helyre is ellátogattam. Iskolánk 80. évfordulójának alapítványi estjén vettem részt, ami igencsak színvonalas előadásokkal volt megtűzdelve.
Szavazócédula.

A suli keretein belül a Géza Kupa eredményhirdetését is végigültem (már amikor nem a pódiumhoz rohantam a nevem hallatán), tojásrántottát sütöttem a Diáknapon, és szavaztam a Diákpolgármester-választáson (amit sajnos nem nyertünk meg).
Osztályommal két szuper kiránduláson vettem részt; paintball pályán jártunk, és meglátogattuk a Budapesti Sziklakórház Atombunker Múzeumot.
A könyvtárban a Star Wars Világnapja alkalmából rendezett kiállítást is megcsodáltam, ezenfelül elutaztunk a botanikus kertbe, ami gyönyörű hely.

'17.04.11.46. Kezd el a fagyiszezont.
Elkezdtem én, azóta sem tudok leállni a fagyi-fogyasztással. 😄
Több dobozzal, és gombóccal is vettem már, ez a legjobb falat olvasáshoz, filmezéshez, unalomhoz... szóval jó ha van itthon.

52. Gyönyörködj a tavaszi virágokban.
A botanikus kertben volt szerencsém rengeteg szépséges virágot, növényt látni, közülük mutatnék párat, amiket Willie-vel egytől-egyig megcsodáltunk.

 '17.05.16.


55. Olvass el egy legalább 5OO oldalas könyvet. 
Sarah J. Maas: Heir of Fire - A tűz örököse című kötete 664 oldalas, így ezt teljesítettem.


61. Írj egy tavaszi bejegyzést a blogodba.

70. Fejezd be kiváló eredményekkel a tanéved. (ez a pont sulisoknak, diákoknak szól :)
Nagyon úgy fest, hogy végül sikerülni fog. Még a kémia-fizika tantárgyakra is megkaptam a 4-est, már csak az angol jegyemet kell megerősítenem, és közgázból kell még "potya ötöst" szereznem, akkor valószínűleg összejön a 4,8-as átlag. Apró örömök.. 😃

'17.03.11.

84. Szelfizz.
Néha én is "lövök magamról pár szelfit", mostanság egyre kevesebbet, mert nemhogy időm nincs rá, de kedvem sincs hozzá. Na, meg ki kíváncsi egy újabb képre a fejemről? 😅
Persze, most csatolok egy közös szelfit Willie-vel.'17.03.28.
91. A metrón, buszon, vonaton ülve gondolkozz az élet értelmén.
Többször is vonatoztam az elmúlt hónapokban, de egyet kivételesen élveztem. Willie vett magának egy könyvet, és ahhoz be kellett utazni a Nyugatiba. Nekem csak egy kávéra volt szükségem, utána jöhettünk is hazafelé. Az úton pedig olyan remek témánk volt az életről, és a mindennapi emberekről, hogy abban a háromnegyed órában úgy éreztem, eddig még nem beszélgettünk ilyen jót. 😊


'17.05.16.93. Figyeld, ahogy a természet megújul.
Szemem-, fülem nyitva, lelkem a világ felé kitárva.
A bal oldali képen tényleg a tavasz szépségét figyeltem. Ez az időszak csodás. A természet pedig a kedvenc helyem.


94. A 94 pont szabadon választott. Ahhoz, hogy beszámítsam bármilyen általad gondolt dolgot elfogadok :)
Csak köszönetet szeretnék mondani. Ahogy az látszik, fantasztikus tavaszom volt, és rengeteg mindent élhettem át. Számomra ez egy szentimentális pillanat, csupa boldog emlék kúszik a gondolataimba. Amit itt listáztam meg sem közelíti mindazt, amit tényleg éreztem mindez idő alatt.
A tavasz az újjászületés, az újrakezdés időszaka. Volt alkalmam teljesen átgondolni, mit is szeretnék az élettől, ki is vagyok valójában.
Mérhetetlen nagy súlytól szabadult meg a lelkem; ami köszönhető szüleimnek, legfőképpen Apukámnak. 
De hatalmas köszönettel tartozom a nagyszüleimnek, közeli rokonaimnak, Willie-nek a türelméért, szeretetéért, és minden másért is, barátaimnak - a sok biztatásért, kedves szóért... Marcinak a fizika füzetéért, amivel összehoztam az év végi négyest.😃 
A Twister Media-nak, hogy láttak bennem valamit, és küldtek nekem recenziós példányt.
A városi könyvtáramnak, hogy a Star Wars Világnapjáról írt bejegyzésemet boldogan terjesztették, ezzel pedig eddig nem látott forgalmat kölcsönözve a blogomnak.
Osztályfőnökömnek, hogy hisz bennem.😊
Anyukámnak, mert Ő is hisz bennem.😊
Köszönet az életnek, hogy így alakíthattam a dolgaimat. 
És köszönet az Olvasóimnak, mert nem az számít, hogy hányan olvasnak, hanem az, hogy azoknak, akik olvasnak, talán pár szép percet adhatok az írásaim által.

KÖSZÖNÖM!💕

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése