2017. március 9., csütörtök

Viszlát zord tél, helló üde tavasz!

Éreztétek már úgy, hogy valaminek a hatására egyszerűen kirobbanóan jó lett a kedvetek? Hogy az adott pillanatban körbetáncolnátok a világot? Szerintem mindannyian éltünk már át ilyet, igaz egyénenként különbözően érzékeltük.
Én így érzek a tavasszal kapcsolatban. Ugyanúgy, mint a reggel lefőzött kávé kortyolgatásánál, a frissen bevetett ágyba zuhanásánál, és egy fantasztikus könyv elolvasása után érzek.. kirobbanóan, de emellett nyugodtan is. Dolgok, amik fel tudják dobni az ember "szürke" napjait. Apró boldogságok.

"Hóvirágok a hó nyomán."

A tavasz első hete hihetetlenül más kedélyek között telt, mint a február végső napjai. Amikor kiléptem reggel a házból, éreztem a tavasz üde illatát a szellőben. Annyira felemelő érzés a tény, hogy jönnek az enyhe napok, többet lehet sétálni, és kint lenni a szabad levegőn. Teljesen más ilyenkor a közérzetem, fogva tart a természet újjászületése.

Ez a rettentő nagy változás színt visz az életbe; a hajnalok világosabbak, és reggel nem a szürke égtakaró alatt kell sétálnom a buszhoz, hanem már egyre többször a kacsingató nap kísérhet az utamon.

Fura bevallani, de a tanulást is könnyedebben veszem, mint a téli hideg napokban. Inkább összekucorodva néztem a filmeket/sorozatokat, egész délután képes voltam olvasni, most meg hirtelenjében olyan egyszerűen tudok az órákon koncentrálni, és itthon átnézni az anyagot. Szobámból kifelé tekingetek az ablakon, élvezem a szemembe sütő napfényt és már azon pörög az agyam, hogy mit kéne majd csinálni, ha jő a jó idő.

Mindemellett remélem, hogy az idei tavaszi időszakban rengeteg kalanddal és élménnyel gazdagodom, minden egyes részletét lefotózom, többet foglalkozom a körülöttem lévőkkel, új helyeket ismerek meg, csodás regényeket olvasok, sok - számomra fontos dologban eredményeket érek el és képes vagyok túllépni minden félresikerült tavaszomon, amit eddig átéltem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése